flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом розглянута резонансна справа

13 вересня 2023, 12:31

12.09.2023 Корсунь-Шевченківським районним судом ухвалено обвинувальний  вирок по кримінальному провадженню щодо обвинувачення жителя міста Корсуня - Шевченківського у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.109, ч.2 ст.436-2 КК України.

Судом установлено, що обвинувачений за місцем свого проживання за допомогою власного персонального комп'ютера з мотивів несприйняття діючої української влади та схвалення політики країни-агресора російської федерації, з прямим умислом, на своїй персональній сторінці соціальної інтернет-мережі «Одноклассники» шляхом проставлення вподобання «вважає класним» поширив публікації (матеріали), які містять наявні ознаки виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році та ознаки розповсюдження матеріалів із публічними закликами до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу України.

У судовому засіданні обвинувачений визнав вину у вчиненому.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за:

 - ч.2 ст.109 КК України, тобто, розповсюдження матеріалів із публічними закликами до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу України;

-ч.2 ст.436-2 КК України, тобто, поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році.

При призначенні покарання судом ураховано, що обвинувачений вчинив злочини проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, що свідчить про виражені українофобські налаштування, негативне ставлення до української влади та народу, підтримання російської агресії проти України.

На підставі ч.1 ст.70 КК України за сукупністю кримінальних правопорушень засудженому шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим визначено остаточне покарання у виді двох років позбавлення волі без конфіскації майна.

До набрання вироком законної сили обрано засудженому запобіжний захід у виді тримання під вартою, та взято його під варту в залі суду після проголошення вироку.