flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У суді розглянуто скаргу щодо подій, які мають значний суспільний інтерес

11 серпня 2023, 14:21

Слідчим суддею Корсунь-Шевченківського районного суду Черкаської області Галиною Літвіновою 10.08.2023 розглянуто скаргу настоятеля парафії Нерукотворного Образа Іісуса Христа Черкаської Єпархії Української Православної Церкви на бездіяльність слідчих Черкаського районного управління поліції Головного управління національної поліції в Черкаській області стосовно невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Зі скарги вбачається, що 29.07.2023 біля будинку культури у м. Корсуні-Шевченківському Черкаської області, орієнтовно о 12-00 год, було проведено збори мешканців територіальної громади міста Корсуня-Шевченківського, на яких розглядалося питання щодо переходу релігійної громади до Православної Церкви України.

На думку слідчого судді орган досудового розслідування/дізнання ВП № 1 ЧРУП ГУНП в Черкаській області зобов’язаний був здійснити перевірку заяви скаржника та прийняти відповідне процесуальне рішення, що зроблено не було.

Перевірка заяви/звернення повинна проводитись в рамках кримінального провадження, внесеного до ЄРДР. За відсутності ознак складу кримінального правопорушення, посадова особа органу досудового розслідування може винести постанову про закриття кримінального провадження відповідно до ст. 284 КПК України.

За результатом розгляду скарги постановлено ухвалу про її часткове задоволення та зобов’язано уповноважену особу Відділення поліції № 1 Черкаського районного управління поліції Головного управління національної поліції в Черкаській області внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань на підставі заяви скаржника від 02.08.2023 та видати йому копію витягу з ЄРДР.

Повний тест судового рішення 10.08.2023 було направлено до Єдиного державного реєстру судових рішень. Після публікації адміністратором інформаційних ресурсів тексту рішення з ним можна ознайомитися на сайті https://reyestr.court.gov.ua.

Єдиний унікальний номер судової справи 699/908/23, номер провадження 1-кс/699/251/23.