flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо розгляду судом у І півріччі справ за керування транспортними засобами у стані сп’яніння

12 липня 2021, 15:50

Аналізуючи статистику, протягом першого півріччя 2021 року у Корсунь - Шевченківському районному суді Черкаської області перебувало на розгляді 72 справи про адміністративне правопорушення, відповідальність за які передбачена статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
У зазначений період судом розглянуто 43 справи даної категорії. У 19 справах накладено адміністративні стягнення у виді штрафу з позбавленням прав керування транспортним засобом. Одну особу притягнуто до відповідальності у виді штрафу в розмірі 600 (шістсот) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що на день винесення постанови становить 10200 гривень, без позбавлення прав керування, оскільки судом під час розгляду справи не встановлено наявність у правопорушника дозвільних документів, які надають право керування транспортними засобами.
Стосовно 23 осіб закрито провадження з яких, 15 у зв’язку із відсутністю події і складу адміністративного правопорушення, 8 у зв’язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення. 6 справ направлено органам поліції для належного оформлення.
Нерозглянутими залишилися на кінець звітного періоду 23 справи даної категорії.