flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся День відкритих дверей

24 травня 2013, 13:31

Відбувся День відкритих дверей

Підсумки проведеного заходу

            24 травня 2013 року відбувся в суді захід « День відкритих дверей».

Такий захід проводиться вже не вперше з початку існування суду і за ініціативи Української асоціації сприяння розвитку судового адміністрування і Державної судової адміністрації України, на рівні держави.

Про цей захід були повідомлені райдержадміністрація, служба у справах дітей, відділ освіти, служби і центри в справах сім’ї, дітей та молоді, преса.

Суд  відвідали учні 10 класів Корсунь-Шевченківської ЗОШ I-III ступенів № 1 та Корсунь-Шевченківської ЗОШ I-III ступенів2.

 Учнів супроводжували  вчителі, яким теж було цікаво на заході, і які також розширили своє уявлення  про роль суду в житті суспільства та його роботу.

Під час цього заходу була проведена екскурсія по залах судових засідань та кабінетах суду, ознайомлення присутніх з історією суду, з роботою працівників суду.

Також, всіх присутніх було ознайомлено з роботою відділу прийому та реєстрації,  де присутні  дізналися  про  реєстрацію,  рух документів, що надходять до суду та порядок реєстрації справ різних категорій. Також роз’яснено  порядок  надання  та  отримання інформації та звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи.

Всі присутні готувались до даного заходу і були активні.

Учасникам заходу була показана робота секретаря судового засідання та помічника судді під час розгляду справи.

На тематичній бесіді перед учасниками виступили голова суду, керівник апарату, заступник керівника апарату, інші працівники суду, а також начальник служби у справах дітей Корсунь - Шевченківської державної адміністрації Горьова Л.І.. Були надані відповіді на всі поставлені питання.

Учням старших класів було розяснено про настання адміністративної та кримінальної відповідальності, з подальшим наведенням випадків, які розглядалися в суді.

          За підсумками проведеного заходу перед учнями виступили та відповіли на всі поставлені запитання голова суду, керівник апарату суду, заступник керівника апарату суду, старший секретар суду, секретарі судових засідань та інші працівники суду.

Проведено опитування учнів щодо оцінки проведеного заходу, які позитивно відгукнулися про День відкритих дверей та висловили побажання й в подальшому брати участь в подібних заходах.

 

 Від імені організаційного комітету висловлюємо подяку всім учасникам заходу.

Адміністрація суду.