flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумки проведення заходу «День відкритих дверей»

03 березня 2016, 11:32

    1 та 2 березня 2016 року Корсунь – Шевченківським районним судом Черкаської області в черговий раз було проведено захід «День відкритих дверей».

     Запровадження заходу спрямовано на підвищення загального рівня правової культури, набуття певного рівня правових знань серед учнів старших класів району, формування у них поваги та інтересу до Правознавства,  а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством з метою покращення доступу до правосуддя.

     Серед відвідувачів суду були учні старших класів Корсунь – Шевченківської гімназії, Черепинської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Корсунь - Шевченківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1,  а також  представник редакції Корсунь – Шевченківської районної газети «Надросся», які були зацікавлені розширити свою уяву про роль суду і його роботу.

Програма заходу включала в себе ознайомлення відвідувачів з приміщенням суду: огляд робочих кабінетів, залів судових засідань, інформаційних стендів, ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду, архіву та канцелярії суду.

    Розпочинаючи даний захід керівник апарату суду Олександр Катеруша і заступник керівника апарату суду Руслан Побут провели учасникам екскурсію приміщенням суду, ознайомили  з діяльністю суду та інноваційними підходами до роботи.

З роботою канцелярії суду присутніх ознайомив старший секретар суду Віталій Довгань.  Розповів присутнім про порядок реєстрації,  руху документів, що надходять до суду  та  порядок  роботи  з  ними  в  програмі  Д-3, порядок реєстрації справ різних категорій, порядок звернення до виконання судових рішень.

Секретар судового засідання Інна Могильна розповіла учням про правила поведінки громадян у суді, повідала про що слід пам`ятати під час перебування в приміщенні суду, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил поведінки.

  Про історію створення районного суду та завдання суду розповів заступник керівника апарату суду Руслан Побут. 

Архіваріус суду Аліна Панченко показала учням де спочивають судові справи після їх розгляду, та про порядок видачі архівних копій судових рішень.  

Між працівниками апарату суду та учнями проходила приємна дискусія, в ході якої присутні уважно слухали виступи, та ставили свої запитання.

 

     Відвідувачі позитивно відгукнулися про День відкритих дверей та висловили побажання й в подальшому брати участь в подібних заходах.

       Колектив Корсунь – Шевченківського районного суду висловлює подяку учасникам заходу.